Thursday, September 19, 2013

Οι χυμοί στη διατροφή μας

Οι χυμοί που καταναλώνουμε αποτελούν μέρος της καθημερινής μας διατροφής. Ποιος από σας, δεν θα απολαύσει ένα δροσερό ποτήρι χυμού, ιδιαίτερα 
τους μήνες του καλοκαιριού; Το χρώμα τους είναι ζωηρό, η γεύση τους γλυκιά κ συνιστούν μια υγιεινή επιλογή. Παρόλο που οι χυμοί προσφέρουν  ποικιλία θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, υπάρχουν και ορισμένοι που θεωρούνται υγρά ...ζαχαρωτά!

Θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τους χυμούς σε δύο κύριες κατηγορίες: τους χυμούς φρούτων και τους χυμούς λαχανικών. Οι χυμοί λαχανικών έχουν πολύ λιγότερους υδατάνθρακες και θερμίδες σε σχέση με τους χυμούς φρούτων. Γι παράδειγμα, ο τοματοχυμός, ένας από τους πιο δημοφιλείς χυμούς, είναι πολύ θρεπτικός, με πολλά οφέλη για τν υγεία. Το λυκοπένιο, ως κύριο συστατικό της ντομάτας, δρα ως αντιοξειδωτικό με αντικαρκινικές ιδιότητες. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο, εάν δεν είναι φυσικά παρασκευασμένος.

Read More >

0 comments: